Telepített eszközeink

Hagyományos tűzjelző eszközök


AM200 (CAE200+) hagyományos tűzjelző központ oltásvezérléssel
A központ működése

AM200 (CAE200+) Kezelés: A tűzjelző központ az EN54 szabvány előírásai alapján mind a négy zónán 32-32 eszköz jelzését felügyelheti, melyek közül 25 lehet hagyományos kétvezetékes érzékelő. A központ alapkezelései (pl. Nyugtázás, Késleltetések törlése és a Lámpateszt) egy gombnyomással, más, magasabb szintű kezelési műveletek (pl. Jelzéstörlés, Zóna tiltás/teszt illetve Teszt üzem, Hangjelző ki/visszakapcsolás, Hangjelző engedélyezése/tiltása, Éjszakai/nappali üzem stb.) csak jelszó ismeretében végezhetők el. A központ aktuális állapotai az előlapi LED-eken jelennek meg igen részletesen (pl. minden lehetséges hibaeseményhez külön LED).

A központ zónái szelektíven tilthatók/engedélyezhetők. A "tiltott" zónáról a központ leveszi a feszültséget, tehát jelzéseit sem figyeli. Hasonlóan szelektíven lehet a zónákat "teszt" üzembe állítani. Teszt állapotban levő zónáról érkező jelzés esetén a központ csak az éppen ellenőrzött érzékelő LED-jét és a zóna "TŰZ" LED-jét gyújtja ki, a kimeneteit nem működteti. Néhány másodperc után automatikusan törli a zóna jelzését és a LED-eket, így az ellenőrzés a következő eszköznél folytatható. A "teszt" üzemmód hatékonyan használható az üzembe helyezés és a karbantartások során.

A központ bármely zóna tűzjelzése esetén működteti a "TŰZ" reléjét (mely jumperrel választhatóan záró vagy bontó típusú lehet) és működteti a felügyelt hangjelző kimenetét. A központ feszültség rákapcsolós felügyelt hangjelző kimenetére bármilyen kimeneti eszköz (hang- fényjelző, (ellenpólusú diódával) csengő, relé) csatlakoztatható. A központ bármely észlelt hiba esetén (zóna szakadás vagy zárlat, biztosíték hiba, táp hiba stb.) működteti az "ÁLTALÁNOS HIBA" reléjét, mely alaphelyzetben meghúzott állapotú (ez is lehet záró vagy bontó, a jumperének beállításától függően).

Felügyelt üzem: Az AM200 központ képes ún. nappali (vagy felügyelt) üzemben is működni. Ilyenkor a zónákról érkező jelzések esetén csak "előjelzés" lesz (meghúz az "ELŐJELZÉS" relé, melynél ugyancsak kiválasztható a záró vagy bontó jellegű működés). Ha az "előjelzést" a kezelő adott időn belül nyugtázza (DIP kapcsolóval beállítható idő), akkor a valódi tűzjelzés és egyben a kimenetek működtetése is a "jelzés felderítési ideig" késleltetve lesz (ez a késleltetés is DIP kapcsolókon állítható be). Ha a jelzés tévesnek bizonyul, akkor a "jelzés felderítési időn" belül törölhető a JELZÉSTÖRLÉS gombbal. Ha a jelzés valósnak bizonyult, akkor a KÉSLELTETÉSEK TÖRLÉSE gomb megnyomásának hatására azonnal vagy legkésőbb a "jelzés felderítési idő" lejárta után működésbe lépnek a kimenetek. Éjszakai üzemben, amikor a központ esetleg felügyelet nélkül van, a zónák jelzéseire azonnal működésbe lépnek a kimenetek.Oldal teteje
Powered By Delegáció 2008