Telepített eszközeink

Intelligens tűzjelző eszközök


AM1000
egy címzőhurkos analóg intelligens tűzjelző központ


AM1000 A Notifier gyártmányú AM1000-es analóg intelligens egy jelzőhurkos tűzjelző központ, mely eleget tesz az EN54-2 és EN54-4 szabványoknak. A címzőhurokra 99 címezhető érzékelő és 99 címezhető bemeneti vagy vezérlő modul kapcsolható. A 8x20 karakteres grafikus folyadékkristályos kijelzőn megjelenő szöveges információk és a LED jelzések segítségével a központ minden lehetséges állapotáról (hiba, rendszerhiba, tűz, tiltás) azonnali és egyértelmű jelzést ad. A központ kezelése, programozása magyar nyelven, ablakos menürendszerben történik. A programozás, a központ beállítása teljes mértékben elvégezhető a központról vagy személyi számítógépről a központhoz mellékelt feltöltő/letöltő szoftver segítségével. A központ kezelése, programozása háromféle jogosultsági szinthez és jelszóhoz van rendelve.

Címzőhurok: 2 vezetékes, melyre 99 érzékelő és 99 címezhető modul csatlakoztatható.
Zónák: Az EN54 (tűzjelző központokra vonatkozó európai szabvány) szerint minden egyes tűzjelző eszközt zónához kell rendelni. A központ elsődlegesen a tűzjelző zónákat (elnevezés és szám) jelzi ki hiba illetve tűz esetén. A zónainformációk után a központ kijelzi az eszközszintű információkat is. Az eszközöket 50 kijelzési zónába sorolhatjuk.
Csoportok: A bemeneti eszközök (érzékelők, kézi jelzésadók, bemeneti modulok) és a kimenti eszközök (vezérlő modulok) közötti összerendeléseket vezérlési csoportok segítik. Ezek segítségével a bemeneti eszközök különböző állapotainak függvényében a kimeneteket aktiválhatjuk. A központon 100 vezérlési csoportot határozhatunk meg.
Típusazonosítók: A tűzjelző központ a rajta lévő eszközöket típusuk szerint különbözteti meg. Az érzékelők esetében ez a hardvertípusra utal, a modulok esetében viszont részben vagy egészben definiálja a modul működését.
Érzékenységállítás: az érzékelők érzékenysége a központban 1-9-ig állítható. A legérzékenyebb a 9-es, a legérzéketlenebb az 1-es állás. A szennyezettebb, jelzéstechnikailag zavartabb környezetben az érzékelőt érzéketlenebb szintre állítva kerülhetjük el a téves jelzéseket.
Éjszakai/nappali üzemmód: Az érzékelők érzékenységét a központon definiált módon napszaknak, hétvégének vagy ünnepnapnak megfelelően változtathatjuk. Ezzel kiszűrhetjük a munkaidőből adódó zavaró hatásokat. Amikor emberi tevékenységből adódó téves jelzésekre nem lehet számítani, az érzékelőket a központ érzékenyebbre állíthatja így biztosítva a gyorsabb és biztosabb tűzjelzést.
Jelzés verifikáció: egy érzékelő riasztásakor a tűzjelző központ nem fogadja el azonnal a jelzést, hanem az előre beállított idő (másodpercek) elteltével ellenőrzi újra a mért tűzjellemző szintjét. Amennyiben még mindig a riasztási tartományban van az érzékelő jelszintje, a központ elfogadja a jelzést.
Drift kompenzálás: az újabb System Sensor gyártmányú (200+ sorozatú) érzékelők driftkompenzációt végeznek. Amikor az érzékelő elszennyeződött a tűzjelző központ karbantartási igény hibát jelez.Oldal teteje
Powered By Delegáció 2008